Required

aimotive success

Great!

We have received your email.

aimotive failure

Something went wrong!

Please try again later or write an email to info@aimotive.com with the subject FWD TO: Info

Neurálisháló-gyorsító chip designt fejleszt az AImotive az NKFIH támogatásával

Budapest, 2019. június 26. – Az AImotive Informatikai Kft. 395 747 454 Forint összegben vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alaptól


July 01, 2019
Author: AImotive Press Release

Az NKFIH Alaptól kapott támogatás a cég kutatás-fejlesztési tevékenységét támogatja. Az elnyert támogatást a mesterséges intelligenciák alapját képező neurálishálók gyorsításához szükséges chip design továbbfejlesztésére fordítja a cég.(NKFIH Alap) kutatás-fejlesztési tevékenységének támogatására. Az elnyert támogatást a mesterséges intelligenciák alapját képező neurálishálók gyorsításához szükséges chip design továbbfejlesztésére fordítja a cég.Az AImotive Kft. következő generációs, innovatív neurálisháló-gyorsító chip designjának kifejlesztése önvezető gépjárművekhez és általános célra című projekt a vezetés­automatizáló rendszerekhez szükséges hardverigények biztosítását tűzi ki céljának. 

Az AImotive Kft. önvezető fejlesztései során elsősorban az autóra szerelt kamerák jeleire támaszkodik. A vezetéstámogató és -automatizáló funkciók fejlesztésnek célja, hogy azok az emberi vezetéshez hasonlóan, de annál lényegesen biztonságosabban vezéreljék az autót. Ennek érdekében neuronháló alapú mesterséges intelligencián dolgozik a cég, amely önállóan tanulva képes felismerni a környezet fontos elemeit. A fejlesztés fontos részét képezi egy célhardver előállítása, mivel jelenleg nincs a piacon könnyen hozzáférhető neuronhálóra optimalizált hardver, amely az autóipar igényeinek is megfelel (többek között megfelelő sebesség a valósidejű értékeléshez, kis méret, alacsony energiaigény, csekély hőtermelés).

A támogatott projekt célkitűzése egy olyan célhardver fejlesztése, amely a versenytársakénál 25-ször nagyobb teljesítményű. Az AImotive olyan megoldást tervez, amely egyedülállóan alkalmas lesz képi információk automatikus feldolgozására, és használható lesz az önvezető autókon túl például a virtuális valóság eszközökben is, vagy bárhol máshol, ahol mesterséges intelligenciát kell nagy hatékonysággal alkalmazni.

Back

For the latest updates, sign up for our newsletter.

Subscribe